met een ruime collectie kinderschoenen van maat 18 t/m 41

Op zoek naar de best passende schoenen voor jouw kind?

Kinderschoenenwinkel in Druten voor groot en klein!

met een uitgebreide collectie top merken

Meetsysteem

Vanaf de eerste stapjes is het belangrijk dat kinderen goede schoenen dragen. De schoenen moeten voldoende lang, breed en hoog zijn, zodat kindervoeten vrij kunnen buigen en bewegen. Te kleine en te strakke schoenen zijn funest voor een goede voetontwikkeling. Te grote schoenen zorgen er daarentegen juist voor dat kinderen struikelen. Daarom is het dragen van de juiste schoen in de juiste schoenmaat heel erg belangrijk. En wij helpen je daar graag een handje mee!

Hoe vaak moet ik de schoenmaat van mijn kind controleren?

Regelmatig meten om de juiste schoenmaat te bepalen is belangrijk. Het is aan te raden iedere 2 à 3 maanden te checken of de schoenen nog passen en om een groeispurt op te merken. Kindervoeten kunnen in een korte periode heel snel groeien en je kind zal niet altijd zelf aangeven dat de schoenen te klein zijn. Vervang schoenen als deze te klein zijn en wacht niet tot de schoenen versleten zijn.

Hoeveel groeit een kindervoet?

Tot het 2e jaar ongeveer 1 schoenmaat per 4 maanden

Van het 2e tot het 4e jaar 1 schoenmaat per 5 maanden

Van het 6e tot het 8e jaar 1 schoenmaat per 8 maanden

Van het 8e tot het 10e jaar 1 schoenmaat per 11 maanden

Hoe controleer ik de schoenmaat van mijn kind?

Kijk bij het controleren van de juiste schoenmaat niet naar de voetafdruk op de uitneembare binnenzool om te controleren of de maat nog goed is. Deze afdruk zal nooit de precieze lengte van de voet weergeven, omdat het centrum van de tenen de afdruk veroorzaakt. Dit geeft dus een verkeerd beeld van de overgebleven groeiruimte. Vaak wordt gedacht dat kinderen alle opeenvolgende schoenmaten doorlopen. Dat is lang niet altijd het geval, regelmatig slaan kinderen een hele schoenmaat over. Ga er dus niet zomaar vanuit dat een maat groter dan de huidige schoenmaat goed is!

Schoenmaat meten aan de hand van de maattabel baby- en kinderschoenen

Zelf thuis kindervoeten opmeten? Dat kan met onderstaand maattabel en stappenplan. Nadeel van deze methode is dat je minder nauwkeurig de schoenmaat kan opmeten. Voeten kunnen namelijk in lengte verschillen. Ga voor de juiste schoenmaat altijd uit van de langste voet. De maten in onderstaande maattabel zijn inclusief groeiruimte. Twijfel je tussen twee maten? Rond dan af naar boven.

Stappenplan schoenmaat meten

Zet beide blote voeten staand op een stuk papier. Zorg dat je kindje goed rechtop staat. Teken de voetomtrek.

Meet de afstand van de hiel tot het puntje van de grote teen, dit is de voetlengte in centimeters. Ga voor de schoenmaat altijd uit van de langste voet.

Kijk vervolgens in de maattabel welke maat er bij de gemeten voetlengte hoort.

Gratis maatadvies

Heb je hulp nodig bij het meten of wil je graag advies op maat? Neem dan contact met ons op of bezoek onze winkel, wij adviseren je graag!